Új jelszó kérése

Kategóriák

Fizetési megoldás

Szállítás

Elérhetőségek

De Zone Kft.
Tel.:+36 1 205 4602
+36 30 533 8313
1039, Budapest
Árpád utca 21/B.

Párna hírek

Fogyasztó Barát Tájékoztató

SSL Tanúsítvány

SSL tanúsítvány

A hajdinahéjról minden amit tudni érdemes

 

A hajdinahéj

A hajdinahéj a hajdina* termés héja. A hajdinahéj párnák ideális támaszt nyújtanak a nyaknak és a fejnek. A hajdinahéj töltet formázható, jól szellőzik, nem melegszik túl. A héjak mindenféle testhelyzethez kiválóan tudnak alkalmazkodni. A gabonahéj töltet gyengéd masszírozással, halk zizegéssel a természetet varázsolja körénk, ahol testünk és lelkünk egyaránt megpihenhet így teszi az alvást tökéletesen nyugodttá, pihentetővé.


Mi a teendő a hajdinahéj párnával?


A hajdinahéj párnát időnként a használat után nyitott ablaknál, vagy árnyékban a szabadban ajánlott szellőztetni, hogy az alvás során keletkezett hő kipárologhasson.Mi a teendő, ha túl keménynek bizonyul a hajdinahéj párna?


A párna.hu oldalon található Prána Párna márkájú hajdinahéj párnák húzózárral vannak ellátva, hogy a kényelemhez, és alvási szokásokhoz igazodva mindenki beállíthassa a párna keménységét. A húzózáron keresztül kitölthető a felesleg, majd a cipzár behúzása, és kocsijának „eldugása” után újra használható. A kitöltött héj később felhasználható a párna frissítéséhez, utántöltéséhez.Mosható a hajdinahéj párna?


A hajdinahéj a huzatával együtt nem mosható! A héj (kivéve a huzatból) mosóhálóban adagonként kéz meleg vízzel átöblíthető. Ezután a vizes héjat gondosan szét kell teríteni, és egy jól szellőző helyen kell szárítani. Ez a művelet nagy odafigyelést igényel, hiszen a hajdinahéj egy természetes anyag, így ha nem szárad ki teljesen, és így kerül vissza az anyagba akkor bepenészedhet.Megtámadhatja a molylepke a hajdinahéj párnát?


A hajdinahéj párnában a hajdina pelyvája van csak benne, a gabona nincsen, ezért sem a molylepke, sem egyéb bogár számára nincsen benne tápanyag, maximum az illata ingerelheti őket. A párna.hu oldalon található hajdinahéj párnák fertőtlenített (vegyszermentes) héjjal vannak töltve. Ha mégis szeretne óvintézkedést, akkor a párna 50˚C –on 15-30 percig sütőben, vagy 8 órát mélyhűtőben tartva fertőtleníthető. (A mélyhűtőbe kizárólag zacskóba téve tehető, az esetleges átnedvesedés miatt.)


* A hajdina más néven pohánka Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Innen az V. században került el Japánba és Kínába. Közép-Európába a középkorban a hódító mongol és török néptörzsek közvetítésével jutott el, majd a tengeri kereskedelem révén Velencébe, Lombardiába, Dalmáciába és Dél-Tirolba került. Botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. A hajdina igen gazdag több tápláló összetevőben, mint például ásványi anyagokban, ásványi sókban és vitaminokban, szénhidrátokban, fehérjékben és növényi olajokban. Kálium, foszfor, kalcium, magnézium, nátrium és vas tartalma is kiemelkedő.
Tartalmaz még mikro összetevőket is, mint pl. jód, cink, bróm és más szerves savakat. A B-vitamin csoport majdnem minden tagját tartalmazza. Magas rutintartalma miatt őseink a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták.

Hajdinahéj párnákat itt vásárolhatja meg az oldalumkon: Hajdinahéj párnák

19.900,-Ft FELETTI VÁSÁRLÁSNÁL A SZÁLLÍTÁS INGYENES!

Webáruház készítés